Eslövs kommun logotyp

Parkeringsavgifter i Eslöv

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har sagt ja till förslaget att införa parkeringsavgifter i Eslöv från och med mars 2017. Förslaget ska nu vidare till kommunfullmäktige för beslut. 

Beslutet som miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har sagt ja till innehåller att det i en zon 1, vilket är det rödmarkerade området på kartan, blir en kostnad på tio kronor/timme att pakrera. Dock ej på korttidsparkeringarna, 10-30 minuters, som fortsätter att vara gratis. I zon 2, grönmarkerat område på kartan, kommer kostnaden att bli sju kronor/timme.

På pendlarparkeringar, dygns- och dagparkeringar kommer kostnaden att bli 28 kronor/4 timmar. Till dessa parkeringar ska det även vara möjligt att köpa månadskort för 350 kronor, utan platsgaranti.

En tanke med att införa parkeringsavgifter är att genom det försöka styra ett så kallat beteendemönster. Detta ska i sin tur förhoppningsvis ge färre bilar inne i centrum som i sin tur uppmuntrar till att cykla eller promenera istället.

Det blev som väntat mycket diskussioner kring förslaget om parkeringsavgifter i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Det var heller ingen enig nämnd som fattade beslutet. Sverigedemokraterna yrkade på avslag till införande av parkeringsavgifter och begärde även votering.

Klicka på bilden för att göra den större

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler