Eslövs kommun logotyp

Originaltåg till Eslöv

Föreningen Spår & Tåg i Väst kommer till Eslövs med ett eget, specialchartrat tåg som består av originalvagnar från 1950-70-talet. Ta del av detta vid Eslövs järnvägsstation på lördag den 24 september.

Orsaken till besöket är Eslövs historia som järnvägsknut och som det berättas om i basutställningen Eslövsresan som finns på Eslövs stadsmuseet. Men framför allt vill deltagarna på tåget besöka Eslövs Leksaksmuseum som inrymmer en av Norra Europas största modelljärnväg med tillhörande fantastiska samling av tågmodeller i olika storlekar.

 

Tåget rullar in på Eslövs station klockan 12.25, och avgår igen klockan 16.02. Intresserade kan skåda tåget under tiden den står på stationen. Mellan 15.00 och 16.00 finns det också möjlighet för allmänheten att gå in på tåget och även se vagnarna inifrån.

Föreningen Tåg & Spår i Väst är en gemensam intresseförening som jobbar för den spårburna hobbyns tillväxt och överlevnad. Medlemsföreningarna sysslar med allt från modelltåg till riksomfattande veterantågtrafik i full skala. Besöket i Eslöv är den årliga höstresan som föreningen anordnar.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler