Eslövs kommun logotyp

”Marching for Love” gör turnéstopp i Eslöv

Star for Life:s konsert "Marching for Love" är en stor musikgala där ungdomar från Sydafrika sjunger tillsammans med svenska ungdomar, artister och körer. På turnéstoppet i Eslövshallen fredag den 21 oktober deltar runt 600 ungdomar från Eslövs skolor.

Marching for love

Medverkar på fredag gör också Star for Life-ambassadörerna Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch, den sydafrikanska artisten Thandiwe Mazibuko och Star Choir South Africa. Gästartist är det nya stjärnskottet Mollie Lindén som bland annat är känd ifrån Idol.

Star for Life är en organisation som driver ett utbildningsprogram med syfte att stärka ungdomars självkänsla för att de ska kunna förverkliga sina drömmar, organisationen jobbar utifrån en unik metodik för att åstadkomma detta.

Sedan starten 2005 har 300 000 elever på tre kontinenter gått genom programmet och Star for Life finns idag i 101 skolor i Sydafrika, 20 i Namibia, 11 i Sverige och en på Sri Lanka, och når över 100 000 elever. Star for Lifes arbete utgår ifrån FN:s konvention om barns rättigheter och FN:s milleniemål, som ytterst syftar till att skapa hållbara och rättvisa samhällen.

40 000 svenska ungdomar har de senaste åren deltagit under Star for Life:s konserter för att främja mångfald och tolerans. Konserterna blir unika mötesplatser människor emellan.

I höst kommer denna färgsprakande konsert till 15 städer i Sverige, bland annat Eslöv. I Eslöv deltar elever från flertalet av kommunens grundskolor i konserten, där man nu är i full gång tillsammans med sina respektive musiklärare för att träna in låtarna till konserten. Ingemar Tågerud, musiklärare på Norrevångskolan och samordnare för Eslövs deltagande i Marching for Love. 

Biljettpriset är 305 kronor och biljetter säljs på www.biljettforum.se.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler