Eslövs kommun logotyp

Lekplatsen vid Trollsjön på gång

Nu är den gamla lekplatsen vid Trollsjön riven och den nya har påbörjats. Redan nu är en av sandlådorna färdig och rullstolsgungan är levererad.

Inom kort invigs den spännande temalekplatsen i Trollsjöområdet i Eslöv.  Totalt kommer temalekplatsen kosta 4,5 miljoner kronor, varav Boverket bidrar med två miljoner till anläggningen.

Satsningen med en temalekplats i Trollsjön utgår från tre huvudsakliga syften — att öka jämställdhet och tillgänglighet i planeringen av offentliga miljöer, att ha ett tydligare barnperspektiv i det offentliga rummet och att överföra jämställdhetskompetens från ord till praktisk handling och i fysisk form. Den nya lekplatsen ska ersätta den gamla som var riktigt sliten.

Rullstolsgungan är en ovanlig del på de flesta lekplatser. På den kan hela rullstolen rullas på och det går att gunga. Även övrig miljö är anpassad för att man ska kunna lätt ta sig fram även med till exempel rullstol. Därför blir det gummibeläggning på en stor del av lekplatsen.

Sandlådan som nu är uppbyggd kommer att ha ett bakbord i sitthöjd för rullstolar/ståhöjd för barn i kanten av sandlådan. En del av ramverket är byggt lite sluttande så att man kan lägga sig ner på mage och gräva i sanden. Det finns också sittvänliga kanter runtom.

I till exempel Malmö finns ett flertal temalekplatser där djungel, cirkus, ekologi, fiske, rörelse är några av de teman som du hittar runt om i staden.

Temalekplatsen vid Trollsjön är i särklass den största lekplatssatsningen i Eslövs kommun. Vanligtvis kostar en lekplats mellan 600 000 och 1,2 miljoner kronor att bygga.

Eslövs kommuns byggledare Magnus Hall beskriver hur sandlådan kommer att se ut och fungera för rörelsehindrade.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler