Eslövs kommun logotyp

Invigning av Ekevalla Idrottshall!

Torsdag den 21 januari invigs Ekevalla Idrottshall. Varmt välkomna till Eslövs kommuns senaste alldeles sprillans nya idrottshall!
Vid kvällens invigning, dit allmänheten är varmt välkommen, hålls invigningstalen för den nya hallen av Christine Melinder, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande, och föreningarnas ordförande. Festligheterna börjar klockan 18.00. Friidrottsklubbarna har odnat aktivitet, kaffe och tårta.

Hemmahall för skolidrott
Första spadtaget till Ekevalla Idrottshall togs en kylslagen dag i februari förra året. När den nu invigs blir den "hemmahall" för skolidrotten för eleverna på Ekenässkolan och Västra skolan. Och för friidrotten i Eslöv såklart. För Eslövs många väldigt duktiga friidrottsungdomar blir hallen ett riktigt lyft när de nu slipper åka till Malmö och Lund under vinterhalvåret för att kunna träna effektivt i sina respektive grenar. Nu kan de stanna i Eslövs och träna på hemmaplan.

Höjdhopp, löpning och tresteg
Nya Ekevalla Idrottshall, mellan friidrottsanläggningen för utomhusaktiviteter intill Ekenässkolan och Trollsjöområdet, innehåller 60 meters löparbanor med särskilda golv för spikskor, flyttbara nät för grenar såsom spjut och diskus, höjdhopp, tresteg och längdhopp. Stavhopp, som kräver en betydande takhöjd, erbjuds inte som träningsgren i hallen.

Omklädningsrum och pentry
Den nya hallen är totalt 900 kvadratmeter och innehåller dessutom fyra omklädningsrum, personalutrymme, samlingslokal, pentry och till detta dessutom åtta boulebanor.

Den äldre utomhusanläggningen finns kvar där den alltid legat, men läktaren har byggts om och rustas upp under det gågna året. Dessutom har en ståplatsläkare byggas i direkt anslutning.

Invigning av Ekevalla Idrottshall. Foto: Carin Svensson-Krüger/Eslövs kommun

Sprillans ny, nu är det dags för invigning av Ekevalla Idrottshall. Foto: Carin Svensson-Krüger/Eslövs kommun

Löparbanorna i nya Ekevalla Idrottshall.

Nu kan Eslövs friidrottare träna även vintertid på hemmaplan. Nya hallen kommer också att användas för skolidrott.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler