Eslövs kommun logotyp

Högt söktryck till Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan i Eslöv har haft ett mycket stort söktryck inför höstens nya utbildningsstarter. Speciellt stort intresse är det för utbildningarna Redovisningsekonom, både den salsbundna och den på distans, samt den nya spännande 3D-printingspecialist.

Bara till dessa tre utbildningar har Yrkeshögskolan i Eslöv haft cirka 1100 ansökningar. Även till utbildningen för handledare i socialpsykiatri har det varit en ökning av sökande, sju sökande per plats.

- Det stora intresset beror bland annat på att utbildningarna håller mycket hög kvalitet och att de leder till arbete i branschen. Utbildningarna innehåller mycket praktik och drivs i nära samarbete med näringslivet. Att näringslivet uppskattar denna utbildningsform är ju den höga anställningsgraden ett tecken på, menar Ann-Louis Abrahamsson, enhetschef vid Yrkeshögskolan i Eslöv.

Vid Yrkeshögskolans senaste examen, den 27 maj, tog 26 redovisningsekonomer examen. Av dessa hade 22 studerande anställning i branschen på examensdagen. Övriga kommer att ha anställning i branschen inom kort. För studerande vid utbildningen handledare i socialpsykiatri hade 22 av 23 anställning på examensdagen.

Under hösten 2016 kommer Yrkeshögskolan i Eslöv att cirka 120 studerande till redovisningsekonom, cirka 30 studerande till 3D-printingspecialist och cirka 30 studerande till Handledare- Socialpsykiatri.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler