Eslövs kommun logotyp

Hjälp oss att göra Eslöv ännu bättre!

Berätta för oss vad du tycker om Eslöv och hur du vill att vi ska fördela dina dina skattepengar! Nu har Statistiska Centralbyråns, SCB, stora årliga medborgarundersökning gått ut till 1200 personer i Eslöv och vi är angelägna om att du som har fått den tar chansen att svara.

Undersökningen, som är beställd av Eslövs kommun, ger dig som kommuninvånare en möjlighet att tycka till om kommunen som en plats att leva på, dess verksamheter samt möjligheterna till inflytande. I Eslöv är det totalt 1200 personer mellan 18 och 84 år som slumpmässigt har valts ut för att delta i undersökningen.

Start för undersökningen 2005
SCB:s medborgarundersökning har genomförts varje år sedan 2005. Genom åren har så gott som samtliga kommuner i landet vid något tillfälle valt att delta i undersökningen. I höst är det 88 kommuner som är med, totalt 88 000 invånare, och för att nämna några så är Göteborgs stad med som har närmare 550 000 invånare och Arjeplog som har färre än 3 000 invånare.

För att få bästa kvalitet i undersökningen är det viktigt att så många som möjligt svarar. I enkäten får du som medborgare tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också säga hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

- Det är jätteroligt att så många kommuner väljer att använda SCB:s medborgarundersökning för att få veta hur medborgarna tycker att kommunen fungerar. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att vara med och påverka sin kommun, säger Cecilia Berglund, SCB, ansvarig för genomförandet av undersökningen.

God tillgång till livsmedelsaffärer och parker
Senast Eslövs kommun deltog i undersökningen var hösten 2015. Då på frågan om hur nöjd den enskilde var med Eslöv som en plats att bo och leva på blev betyget 6,7 på en tiogradig skala. I enkäten fick också frågor om utbildningsmöjligheter, bostäder och kommunikationer högt betyg.

Andra starka sidor för Eslöv är utbudet av livsmedelsaffärer, tillgång till parker, grönområden och natur samt möjligheter att utöva fritidsintressen.

Den som är med i undersökningen kan själv välja att svara med hjälp av pappersenkäten eller logga in och svara via webben. Den som svarar via webben kan också välja att besvara enkäten på engelska, finska eller spanska.

Resultaten av höstens undersökning presenteras i mitten av december.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler