Eslövs kommun logotyp

Guldballonger för pingishjältarna

En ceremoni som avslutades med att flera hundra guldballonger steg mot skyn. Eslövsborna ville verkligen vara med och hylla sina pingishjältar på Stora torg på måndagskvällen. Det var en rörd Thomas Andersson, ordförande i Eslövs AI BTK, som fick ta emot blommor och ett ekonomiskt bidrag från Eslövs kommun som stöd för klubbens vidare framgångar.

– Detta är alldeles fantastiskt, tack för att ni alla är här. Vi var lite ledsna efter förlusten i Champions League på söndagen men vi kom dit som rankade 14 av 16 lag och kom hem som Europas näst bästa lag. Och med två SM-guld och denna hyllningen här så är vi nu såklart väldigt nöjda, sa Thomas Andersson.

Applåder och vinkningar
Kommundirektör Eva Hallberg inledde festligheterna på Stora torg, drygt 300 eslövsbor hade slutit upp för att hylla sina pingishjältar. Först fick damlaget, som blev SM-vinnare i fredags, gå de tiotalet stegen ner från översta avsatsen på Stensson-trappan och ta emot eslövsbornas applåder och vinkningar.

Vidare fick herrlaget, som blev SM-vinnare förra måndagen och för elfte gången av tolv möjliga, göra samma sak till lika mycket hyllningar. Och till sist ropades hela klubbledningen ner och fick ta emot kanske till och med ännu mer applåder och vinkningar från publiken.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson inledde sitt tal för Eslövs pingishjältar med orden:

– Beundransvärt, ärofyllt, suveränt, talangfullt! Ni är helt enkelt bäst, grattis till framgångarna och låt oss få fortsätta följa er i TV, tidningar och sociala medier, konstaterade Johan Andersson. 

Stolt över pingisgänget
Christine Melinder, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eslöv, tog vid och menade att ett rikt förenings- och kulturliv är väldigt viktigt i en kommun och kanske alldeles särskilt då för ungdomarna.

– Bordtennisen i Eslöv är ett fantastiskt exempel på detta, framgångsrika spelare och en alldeles oumbärlig grupp ledare och tränare bakom dessa. Jag är oerhört stolt över att ni finns i vår kommun, menade Christine Melinder.

Hyllningarna avslutades alltså med att flera hundra guldballonger släpptes mot skyn. Och till tonerna av, som sig bör, Stand up for the champions av det brittiska bandet Right Said Fred.

Hyllning av Eslövs SM-vinnare i pingis på måndagskvällen. Foto: Ann Lagerwall/Eslövs kommun

Guldballonger för pingishjältarna. I måndags hyllade närmare 300 eslövsbor SM-vinnarna i pingis, både damer som herrar, på Stora torg. Foto: Ann Lagerwall/Eslövs kommun

En rörd Thomas Andersson, orförande i EAI:s bordtennis, fick ta emot ett extra bidrag av Eslövs kommun för klubbens verksamhet.

En rörd Thomas Andersson, orförande i EAI:s bordtennis, fick ta emot ett extra bidrag av Eslövs kommun för klubbens verksamhet.

Blommor och hyllningar till damlaget, herrlaget och gänget ledare och tränare, alla tillsammans en förutättning för den framgång som pingisen i Eslöv har nått.

Blommor och hyllningar till damlaget, herrlaget och gänget ledare och tränare, alla tillsammans en förutättning för den framgång som pingisen i Eslöv har nått.

Christine Melinder, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eslöv, var en av flera som hyllade pingishjältarna.

Christine Melinder, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eslöv, var en av flera som hyllade pingishjältarna.

Stort glädje och stolthet ibland spelarna och tränarna själva, alla var på plats.

Stort glädje och stolthet ibland spelarna och tränarna själva, alla var på plats när eslövsborna ville hylla dem.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler