Eslövs kommun logotyp

Glädje och stolthet vid prisutdelning

6 000 besökare till Harlösa, tio SM-guld av elva möjliga, glädjefyllda blickar varje fredag och med drömmen i dansens magiska värld. På torsdagskvällen delades åter Eslövs kommuns många hedrande kultur- och idrottspriser ut vid årets Prisgala i Medborgarhuset.
Årets Dragkrok

Harlösa Byalag tilldelades Årets Dragkrok. Foto Eslövs kommun/Carin Svensson Krüger

Inför så gott som fullt hus ställde sig konferencier Suzanne Sjögren, till vardags på TV:4 Sporten, på scenen för att leda publiken genom kvällen. Prisutdelare var som sig bör Christine Melinder, ordförande, och Khalid El-Hai, 1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eslöv.

Priset för de 6 000 besökarna i Harlösa fick alltså Harlösa Byalag med ett pris med namnet Årets Dragkrok. Detta delades ut av Motorhistoriska Riksförbundet och tidningen Nostalgia för byalagets fantastiska arrangemang där traktorparad och artist drog en enorm publik sommaren 2015.

Idrottspriset 2015 gick till EAI Bordtennis herrar för sina framgångar både nationellt, där har vi tio SM-guld på elva år, och internationellt. I dansens magiska värld finns Jack Thell Malmberg som tilldelades Kulturstipendium 2015.

Och för de glädjefyllda blickarna stod Pia Löhr i Eslövs Gymnastikkrets. Hon fick ta emot Ungdomsledarpriset 2015 och på frågan om vad som var drivkraften i hennes engagemang kom svaret väldigt enkelt.

– De är den glädje jag ser i barnen och ungdomarna blickar när vi samlas varje fredag klockan 16.00. De älskar det vi gör, och jag älskar att få vara den som leder dem.

Nedan följer samtliga pristagare vid Prisgalan 2015 och motiveringen till varför just de fick ta emot priserna.

Årets Eldsjäl 2015
Majvi och Birger Andersson
Majvi och Birger Andersson, doldisarna bakom det Eslövska pingisundret, är båda eldsjälar i ordets rätta bemärkelse. Året om i ur och skur ställer Majvi och Birger upp för EAI Bordtennis, och efter många års ideellt arbete kan de nu konstatera att de varit med och skapat idrottshistoria.

Idrottspris 2015
EAI Bordtennis herrar
Mästarnas mästare. Något bättre sätt att beskriva herrarna i EAI Bordtennis finns inte. Efter att de senaste tio åren helt dominerat svensk bordtennis har man nu även vunnit Europacupen, och därmed fört ut Eslöv i Europa via sporten. Kultur- och fritidsnämnden gratulerar även till framgångarna i Champions League, och ser fram emot kommande matcher med spänning.

Idrottsstipendium 2015
Mattias Jogmark
18-årige Mattias Jogmark siktar högt och skjuter skarpt. Under 2015 har han placerat sig på prispallen i en hel rad tävlingar, både nationellt och internationellt. Han var även uttagen till skytte-EM i Slovenien i juli 2015. Kulturoch fritidsnämnden önskar Mattias lycka till och hoppas att stipendiet ska uppmuntra honom att satsa mot fortsatta framgångar inom skytte.

Kulturpris 2015
Mats Edén
Riksspelman, tonsättare och pedagog — Mats Edén har många strängar på sin fiol. Han har sin grund i den värmländska folkmusiken, men genom att låta korsbefrukta den traditionen med exempelvis jazz, konstmusik och andra folkmusiktraditioner är han en av Sveriges viktigaste aktörer inom genren.

Kulturstipendium 2015
Jack Thell Malmberg.
Sedan sex års ålder har Jack Thell Malmberg satsat på dans. Han har provat olika stilar genom åren, från streetdance till klassisk balett och sedan vidare till modern dans. Idag går han en treårig utbildning inom modern dans, klassisk balett och showjazz. Med detta stipendium vill kultur- och fritidsnämnden uppmuntra Jack till ett framtida yrke som dansare.

Ungdomsledarpris 2015
Pia Löhr
Tack vare Pia Löhr har barn- och ungdomsgymnastiken exploderat i Eslöv. Det som började med gymnastik för barn bland vänner och bekanta har vuxit till en verksamhet som omfattar cirka 120 barn och tiotal ledare. Genom sin insats har Pia bidragit till att bredda idrottslivet i kommunen.

Ungdomspris 2015
Mirjana Krisanovic
"Jag är blind men ser inga hinder", skriver Mirjana Krisanovic. Detta är en bestämd 22-åring som inte låter sin funktionsnedsättning sätta gränser för det hon föresatt sig att göra.

Som att delta i Toughest hinderbana och springa en halvmara i Göteborg. 2016 års utmaning är att bestiga det 4984 meter höga berget Tsergo Ri i Himalaya. Mirjana kan inspirera andra ungdomar till oanade prestationer genom att vara ett gott exempel på att ingenting är omöjligt".

Under kvällen underhöll också Eslövs Trumkår, Cheer Infinity från Malmö och hela Eslövs Gunhild Carling.

EAI Bordtennis

EAI Bordtennis Herrar kammade hem Idrottspriset 2015

Ungdomsledare 2015

Pia Löhr fick ta emot Ungdomsledarpriset 2015

Årets Kulturstipendie till Jack Thell Malmberg

Årets Kulturstipendie tilldelades Jack Thell Malmberg

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler