Eslövs kommun logotyp

Fler sökande till Bergagymnasiet!

Antal sökande till Bergagymnasiet ökar! – Speciellt glädjande är det att våra utbildningar med störst konkurrens gentemot andra orter, samhällsvetenskapliga programmet, ekonomiprogrammet och teknikprogrammet gör ett så bra "valresultat", menar Johan Holmqvist, gymnasiechef i Eslövs kommun.
Bergagymnasiets har själva arbetat med att marknadsföra skolan som den positiva skola den är. Bland annat har skolan använt sig av elever som påbörjat sina gymnasieår på annan ort men valt att hoppas av därifrån till förmån för Eslöv.

Som ambassadörer för Bergagymnasiet har de kunnat berätta om att de har känt att de hamnat på en skola med större närhet till pedagoger och annan personal och ett positivare klimat. Till detta att de som boende i kommunen haft väldigt nära rent geografiskt till sin skola, och sluppit passa tider för tåg och buss.

Sex av tio har fler sökande
Gymnasievalet inför höstterminen 2016, det är ett preliminärval, gick ut den 15 februari. Totalt har Bergagymnasiet tio olika program, utbildningar, att erbjuda. Johan Holmqvist har sammanfattat sökresultatet.

– I sex av tio utbildningar har vi till hösten betydligt fler förstahandssökande i preliminärsöket. Vid en av de tio har vi lika många sökande som 2015/2016, till ett program har vi någon färre skande och till två av programmen har vi mer än någon färre sökande, konstaterar Johan Holmqvist.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet tappar
De program som har betydligt fler förstahandssökande till Bergagymnasiet inför hösten 2016 är alltså samhällsvetenskapliga programmet, ekonomiprogrammet och teknikprogrammet men också el- och energiprogrammet, barn- och fritidsprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet.

Det program som ligger på samma nivå som till gymnasievalet 2015 är det fordonstekniska programmet. De tre program som har färre sökande är handels- och administrationsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet och restaurang- och livsmedelsprogrammet.

– Varför restaurang- och livsmedelsprogrammet tappar vet vi inte riktigt. Det är synd för nu menar ju också Arbetsförmedlingen i sina prognoser att kockyrket kommer att bli ett bristyrke, säger Marianne Svensson, 1:a vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Eslöv.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler