Eslövs kommun logotyp

En kväll för centrums utveckling

En arkitekttävling och utvecklingen av Stensson-fastigheten. Under onsdagkvällen presenterades planerna för hur centrala Eslöv ska kunna utvecklas. Budskapet för kvällen var – Nu börjar det roliga!

Förra året genomfördes flera tankesmedjor och andra dialogmöten där över 600 personer i Eslöv tyckte till om hur Eslövs stadskärna ska kunna utvecklas.

- Vi såg då, och vi ser fortfarande, en möjlighet att skapa en ännu härligare och mer attraktiv stadskärna som kan lyfta Eslöv i regionen. En plats som inte bara Eslövsborna ska vilja vara på ännu mer och en plats som blir viktig och känns spännande även för folk utanför staden och kommunens gränser. Jag vill att alla som besöker Eslövs centrum ska ha ett trevligt minne med sig efter ett besök i stadskärnan när de lämnar, förklarade Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande i sitt inledningstal för onsdagskvällen.

Då, förra året, kom många nya tankar och idéer in som samlades i en plan för centrumutveckling. Denna plan antogs av kommunfullmäktige i februari i år. Sedan dess har en hel del arbete i ”det tysta” genomförts inom ramen för centrumutvecklingsplane, såsom att en trafikutredning har påbörjats liksom en utredning för affärsutvecklingen i centrum. Allt inom ramen för att ”vi gör detta tillsammans” och där parterna är Eslövs kommun, Eslövs Bostads AB och de privata fastighetsägarna och Eslövs Stadskärneförening,

- Vi såg, och ser, att vi har väldigt mycket att bygga på och att många är beredda att vara med och bidra, men att det finns en resa att göra tillsammans med centrums olika aktörer som krävde lite omsorg och eftertanke. Det är ett klurigt pussel som ska läggas, menade Johan Andersson.

Inbjudna till onsdagskvällen var de som medverkade vid förra årets tankesmedjor och övriga dialogmöten. Berättade om tankar och planer gjorde representanter från Eslövs kommun, fastighetsägarna i Eslöv och Eslövs Stadskärneförening. Tillsammans svarade parterna på frågor och informerade om vad som händer framöver.

Läs mer om centrumutvecklingen i Eslöv i stort, om arkitelttävlingen som ska utlysas under våren och vad som ska hända med fastigheten som rymmer Hotell Stensson.

Representanter från Eslövs kommun, Eslövs Stadskärneförening och fastighetsägarna i Eslöv presenterade planen för Eslövs stadskärnas utveckling på onsdagskvällen. Foto: Henrik Pässler/Eslövs kommun

Representanter från Eslövs kommun, Eslövs Stadskärneförening och fastighetsägarna i Eslöv presenterade planen för Eslövs stadskärnas utveckling på onsdagskvällen. - Viktigt är, vi gör det tillsammans, konstaterade de. Foto: Henrik Pässler/Eslövs kommun

Lars Linder, Eslövs Stadskärneförening och Åsa Simonsson, chef för tillväxtavdelningen i Eslövs kommun svarade på en lång rad frågor om planerna för centrala Eslöv.

Lars Linder, Eslövs Stadskärneförening och Åsa Simonsson, chef för tillväxtavdelningen i Eslövs kommun svarade på en lång rad frågor om planerna för centrala Eslöv.

Inbjudna till kvällen var de som för ett år sedan deltog i tankesmedjorna och flera dialogmöten inför framtagandet av den aktuella centrumplanen, ett 100-tal tog chansen att vara med för att lyssna på vad som kommer att händ i centrum.

Inbjudna till kvällen var de som för ett år sedan deltog i tankesmedjorna och flera dialogmöten inför framtagandet av den aktuella centrumplanen, ett 100-tal tog chansen att vara med för att lyssna på vad som kommer att händ i centrum.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler