Eslövs kommun logotyp

Central säkerhetsgrupp bildad

Eslövs kommun har tillsammans med polis, räddningstjänst och bevakningsbolag bildat en central säkerhetsgrupp som träffas dagligen för att diskutera och fatta beslut kring det fysiska skyddet av byggnader och verksamheter i Eslöv. Intensifieringen kommer av den senaste tidens bränder i Eslöv.

 

- Delar av den nybildade säkerhetsgruppen är egentligen konstituerad som samverkansgrupp sedan många år och normalt träffas vi varje fredag för att stämma av vad som händer i Eslöv, säger Åsa Mikkelsen, säkerhetstrateg i Eslöv.

- Men med anledning av den senaste veckans bränder träffas vi nu varje dag, gruppens arbete är mycket värdefullt då vi har lätt att informera varandra där vi kan och fatta snabba beslut där det behövs, förklarar Åsa Mikkelsen.

Förstår medborgarnas känsla av otrygghet
Natten till onsdag startades den fjortonde branden i Eslöv under den senaste veckan. Det är främst ödehus som eldhärjats, men även husvagn, bil, kolonistuga och container.

Åsa Mikkelsen tar den uppkomna situationen på största allvar och förstår medborgarnas olust och känsla av otrygghet. Den senaste veckans bränder har också väckt oro i den kommunala organisationen.

- Det påverkar oss alla, det är bekymmersamt. Därför är det mycket bra att vi tillsammans med polis, räddningstjänst och bevakningsbolaget kan intensifiera vårt brottsförebyggande arbete på det sättet som vi nu gör. Det är tillsammans vi kan få bukt på situationen, sen har därtill polis och räddningstjänst ansvar för sina delar såsom till exempel utredningsdelen.

Nedklippta buskage och värmekameror
Det fysiska skyddet av byggnader och verksamheter i Eslövs kommun, som kommunens ansvara för, innehåller sådant som att fasader hålls fria från brännbart material, att ytterbelysningen kring de kommunala byggnaderna fungerar, att buskage är nedklippt för att ge fri insyn och att sopkärl tillhörande kommunala fastigheter är inlåsta i särskilda så kallade sophagar.

Eslövs kommun har också sedan flera år installerat ett stort antal värmekameror placerade på kommunala byggnader såsom skolor, förskolor, äldreboende och idrottshallar. Värmekamerorna är påslagna dygnet runt och de är kopplade till en bemannad larmcentral som snabbt kan slå larm om någon eldar intill en byggnad. Beredskap finns kvällar, helger och nätter.

I sin vardag köper också kommunen rondering i hela Eslövs kommun, tätorten och byarna, av ett bevakningsbolag. Sedan en knapp vecka har bevakningsbolaget utökad tid för rondering i kommunen.

Sett något? Kontakta polisen på 114 14!
Såsom tidigare uppmanar alla som vet något eller har sett något kring bränderna i Eslövs den senaste veckan att höra av sig till polisen, kontakta 114 14.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler