Eslövs kommun logotyp

Bra handläggningstid för tillstånd

Eslövs kommun är en av de kommuner i landet som har kortast handläggningstid gällande en ansökan om serveringstillstånd. Det visar en undersökning gjord av Näringslivets Regelnämnd, NNR.

I sin undersökning har NNR bland annat ställt frågan om hur lång tid det tar att få ett stadigvarande serveringstillstånd för servering till allmänheten fram till klockan 02.00. I Eslöv tar detta i snitt tre veckor, vilket i jämförelse med andra kommuner i landet är betydligt bättre än snittet. Endast ett 15-tal kommuner i landet menar att de har en kortare ansökningstid, en till två veckor.

De kommuner i landet som har kortast handläggningstid tar en vecka på sig och ibland dem kan nämnas kommuner såsom Linköping, Sala, Svedala, Vänersborg, Årjäng och Ödeshög. De kommuner som tar längst tid på sig behöver upp till 12 veckor för att utfärda ett serveringstillstånd, enligt rapporten.

När det gäller avgiften för ett nytt stadigvarande serveringstillstånd så kostar det i Eslöv 7500 kronor. Summan ligger ungefär mitt i av de avgifter som kommunerna i landet tar ut, det finns kommuner som tar upp till närmare 14 000 kronor och det finns kommuner som begär så lite som 2 000 kronor för ett serveringstillstånd.

Näringslivets Regelnämnds rapport innehåller uppgifter om handläggning, servicegaranti, avgifter och tillsyn gällande kommunernas agerande kring serveringstillstånden. Rapporten är sammanställd utifrån svar som kommunerna har gett på en enkät från NNR. 281 av landets 290 kommuner svarade på NNR:s enkät.

Denna rapport om serveringstillstånden är en av sex rapporter, i serien i övrigt finns rapporter om bland annat bygglov, miljöfarlig verksamhet och livsmedelskontroll.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler