Eslövs kommun logotyp

Bitterljuvt gästspel i Stehag

Dagbrott heter föreställningen som ges av Riksteatern i Gya, Stehag, på söndag den 2 oktober. Föreställningen beskrivs som vardagsnära, rolig och bitterljuv med gruvfrågan som en rik klangbotten.

Ja, vardagsnära om gruvor, längtan och pirrig passion! Ett humoristiskt drama om bultande hjärtan, stora planer och spruckna drömmar.

I svampskogen hittar en far och en dotter en främmande man med brutet ben. Ganska snart förstår de att han inte är den han utger sig för att vara. I ett kök diskuterar ett par vem som ska ta hand om barnen om mamma blir aktivist och i ett styrelserum brainstormas det om namn på ett nystartat gruvbolag medan passionen pyr under ytan.

- Gruvfrågan innefattar så många aspekter av svensk politik. Här finns en berättelse om Sverige, om arbete, industri, hemtrakt, kolonialism och oändliga landskap som ruvar på ett nationellt trauma, säger Sara Giese, regissör till föreställningen Dagbrott.

Det är dramatikern Anders Duus som står bakom Dagbrottet som alltså beskrivs som ett vardagsnära drama om längtan, frustration och kärlek. I botten av berättelsen ligger den komplicerade gruvfrågan, med sin motsättning mellan arbetstillfällen, miljökonsekvenser och samiska rättigheter.

Regissören Sara Giese var senast aktuell på Riksteatern med föreställningen 1984 på turné hösten 2015.

Medverkar i föreställningen Sarakka Gaup, David Lennemann, Mårten Andersson. Det konstnärliga teamet bakom föreställningen består av dramatikern Anders Duus,  regissör Sara Giese, scenografi och kostym  Johanna Mårtensson, musik och video David Giese, ljus Karl Svensson, maks Carolina Wallin-Harling och danscoach Dag Andersson.

Föreställningen ges i Gya, Stehag med start klockan 18.00. Biljetter går att köpa via Matboden i Stehag, Hälsobutiken Life i Eslöv och www.eslov.riksteatern.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler