Eslövs kommun logotyp

Alla färger för HBTQ-certifiering

Det mesta gick i regnbågens färger när en del av vård- och omsorgsförvaltningen i Eslövs kommun firade sin HBTQ-certifiering. Ballongerna, servetterna, dukarna, girlangerna och blommorna. Liksom delar av personalens klädsel - slipsar, sjalar, hårband, rosetter och ja till och med en och annan keps och peruk.
– Jag är mycket stolt över er, ni har under hela utbildningen haft många goda tankar och idéer och har varit väldigt reflekterande Det tog inte lång tid innan jag förstod att ni skulle klara detta, förklarade Anna Fock från Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, RFSL.

Det är just RFSL som erbjuder kommunerna möjligheten till en certifiering i HBTG-frågor, HBTQ står för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. För att nå en certifiering har personalen på Vasagatan 3B, främst är chefer och arbetsledare inom LSS-verksamheten anställda där, genomgått en nära ett år lång utbildning.

Enhetschef Thomas Larsen är en av de som drivit frågan om att låta personalen genomgå en utbildning för en HBTQ-certifiering.

– För mig var det viktigt att genom detta få veta hur jag i praktiken ska kunna jobba med att få alla människor jag möter att känna sig inkluderande. Vi har många dokument som belyser likaberättigandet men jag var ändå vilsen i den praktiska delen, hur vi pratar med varandra och vilka frågor vi ställer till varandra, berättade Thomas Larsen.

Certifieringen firades såklart med bubbel och tårta. Tårta i regnbågsfärger?

– Absolut, både tårtan och till och med godiset för dagen går i regnbågens alla färger, konstaterade Thomas Larsen.

Vasagatan 3B är den första delen av vård- och omsorgsförvaltningen i Eslöv som nu har certifierats i HBTQ-frågor. Thomas Larsen hoppas att det blir fler.

– Både i vår egen förvaltning men även i andra delar av den kommunala organisationen. Det ser jag väldigt gärna.

Till och med godiset hade regnbågens alla färger vid firandet av HBTQ-certifieringen i Eslöv.

Till och med godiset hade regnbågens alla färger vid firandet av HBTQ-certifieringen i Eslöv. Foto: Tim Hallin/Eslövs kommun

Trängseln var stor på Vasagatan 3B vid firandet av HBTQ-certifieringen.

Trängseln var stor på Vasagatan 3B vid firandet av HBTQ-certifieringen.

Josef Johansson, chef för vård- och omorgsförvaltningen, och Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande smakar på den flerfärgade tårtan.

Josef Johansson, chef för vård- och omorgsförvaltningen, och Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande smakar på den flerfärgade tårtan.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler