Eslövs kommun logotyp

Vill att regnbågsflaggan ska hissas

Ett medborgarförslag om att Eslövs kommun vid sina flaggstänger regelbundet ska flagga med regnbågsflaggan, också kallad Prideflaggan. Nu ska kommunstyrelsen i Eslöv ta ställning till förslaget.
Det är en boende i Eslöv som menar att Eslövs kommun,  likt andra offentliga verksambeter runt om landet, med jämna mellanrum ska flagga med regnbågsflaggor vid Eslövs Stadshus..

– Exempelvis varje vecka, en gång varannan vecka, eller en gång i månaden. Även flaggstänger vid bibliotek, skolor eller torg skulle med jämna mellanrum kunna flagga med regnbågsflaggor, menar medborgaren bakom förslaget.

Viktig markering för mångfald
Regnbågsflaggan är en symbol i HBTQ-rörelsen. Den står för för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Markeringen som en flaggning skulle innebära är viktig, menar medborgaren.

– Det är ett sätt att visa att Eslöv bedriver ett aktivt mångfaldsarbete i kommunen. Att vi står upp för allas lika värde, och att vi hyllar rätten att alla får älska vem man vill.

Kommunstyrelsen ta ställning
Kommunfullmäktige beslöt vid sitt senaste möte att kommunstyrelsen nu ska se till möjligheten att bereda och fatta beslut kring medborgarförslaget.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler