Eslövs kommun logotyp

Utbildning stöd för arbete i vården

Under det gångna året har sjukgymnast Marie Hansson utbildat närmare 800 anställda inom Vård och Omsorg i Eslöv i förflyttningsteknik och belastningsergonomi.
— Det är en fantastisk satsning som Eslövs kommun gör för de anställda i vården. Detta kommer att stötta många i att ta hand om sina kroppar för att undvika förslitningar och värk i sitt arbete, menar Marie Hansson, sjukgymnast i Eslövs kommun.

Fyra olika block i utbildningen
Marie Hansson har utbildat medarbetare inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatri och personliga assistenter i kommunen. Utbildningen har innehållit fyra olika block med sådant som ren kunskapsinformation kring förfl yttningsteknik, förflyttning med lyft och hjälpmedel som ska stötta och underlätta det ofta tunga vårdyrket.

Väckt många tankar hos medarbetare
Ett block har innehållit hur medarbetarna ska arbeta med sin kropp på bästa ergonomiska sätt
och hur viktigt det är med fysisk aktivitet för att klara av sitt arbete.

— Min uppfattning är att utbildningen har varit till stor nytta för många. Den har väckt många tankar om hur jag som enskild medarbetare kan svara för hur jag egentligen använder min kropp när jag arbetar.

Viktigt med regelbunden uppföljning
Vart tredje år ska samtliga anställda i vården gå en praktisk utbildning i förflyttningsteknik, även timvikarier. Utöver det ska samtliga anställda en gång om året se en ergonomifilm som Marie Hansson och Tim Hallin, informatör i Eslövs kommun, har gjort.

Denna film ska friska upp kunskaperna om just förflyttningsteknik och hur medarbetarna ska
arbeta med den egna kroppen och ta ansvar för den.

Personlig utveckling för Marie
När Marie Hansson blev tillfrågad för ungefär ett år sedan om hon kunde tänka sig att ansvara för genomförandet av utbildningen tvekade hon lite först. Det blev dock ett ja tack till uppdraget.

— Vilket jag absolut inte har ångrat, tvärtom. Även för mig personligen har detta gett flera nya insikter kring hur vi arbetar i vården, och det har varit väldigt viktigt för mig i mitt fortsatta arbete.

Bild på Marie Hansson, sjukgymnast

Marie Hansson, sjukgymnast, har under ett år utbildat cirka 800 medarbetare i förflyttningsteknik. Foto:Eslövs kommun/Carin Svensson Krüger

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler