Eslövs kommun logotyp

Unga möter unga

Den 16 december bjuder biblioteket och ungdomsverksamheten i Eslöv in alla ungdomar som vill engagera sig i ett nytt språkcafé för unga. Mellan klockan 15.00 och 16.00 är alla unga välkomna till biblioteket i Eslöv för att spruta idéer om hur vi kan skapa roliga möten mellan unga som pratar olika språk.
– Det enda man behöver kunna är att snacka och fika, säger Julia Håkansson, verksamhetschef på Gasverket. Vi tror att det finns många som vill göra skillnad i andra människors liv och som vill jobba för integration i samhället. Och vi tror att ungdomar som är nya i Sverige har ett lika stort intresse och behov av att träffa jämnåriga och komma i kontakt med det svenska språket.

Meningsfull tillvaro för alla nya
Med dagens stora flyktingströmmar till Sverige ställs högre krav på kommunen att skapa förutsättningar för en meningsfull tillvaro för alla nya människor i landet, samtidigt som det finns en stor vilja att hjälpa till bland allmänheten.

Språkcafé för unga
För att föra samman de goda krafter som finns bland invånarna i Eslöv med kommunens vilja att skapa en meningsfull fritid för nyanlända, så vill nu kultur- och fritidsförvaltningen i Eslöv tillsammans med Arbete och Försörjnings samordnare för ensamkommande barn starta ett språkcafé för unga.

– Hur språkcaféet ska utformas lämnar vi över till de ungdomar som vill engagera sig, säger Annelie Bengtsson-Stenquist, bibliotekschef i Eslövs kommun. Vi samarbetar med ungdomsverksamheten på Gasverket för att skapa en mötesplats för unga att mötas. På vilket sätt de vill mötas vet de bäst själva.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler