Eslövs kommun logotyp

Tyck till om din nya lekplats!

Inspirerad av de workshops som har genomförts med barn, föräldrar och andra för den nya temalekplatsen i Trollsjöparken har nu en första skiss tagit fram. Vad tycker du? Tyck till före onsdag den 25 november!
– Förslaget kommer att gå ut till alla de barn som har medverkat vid våra workshops men vi vill även att andra barn och föräldrar ska få tycka till. Den nya temalekplatsen ska ju bli alla barns lekplats, menar Annie Niubó, mångfadsstrateg i Eslövs kommun.

Satsningen med en temalekplats i Trollsjön utgår från tre huvudsakliga syften — att öka jämställdhet och tillgänglighet i planeringen av offentliga miljöer, att ha ett tydligare barnperspektiv i det offentliga rummet och att överföra jämställdhetskompetens från ord till praktisk handling och i fysisk form. Hela satsningen genomförs därför också i samarbete med tre organisationer för funktionshindrade.

Den nya temalekplatsen ska ersätta den nuvarande i Trollsjöområdet, den som finns har mpånga år på nacken och är både omodern och sliten. En temalekplats är en lekplats där du hittar unika, specialbyggda lekattraktioner och redskap som följer ett visst tema. I till exempel Malmö finns ett flertal temalekplatser där djungel, cirkus, ekologi, fiske, rörelse är några av de teman som du hittar runt om i staden.

I de workshops som har genomförts inför satsningen på den nya temalekplats kom bland annat fram att barnen ville ha slott eller raket med rutschbana, möjlighet till vattenlek, studsmattor och tunnlar, vilket det mesta finns med i förslaget som nu tagits fram. Sand var faktiskt inte det mest populära, men i förslaget finns ändå en del som är planerad som sandlåda.

Ta del av skissförslaget på den nya temalekaplatsen och tyck till! Delge oss dina åsikter innan den 25 november till annie.niubo@eslov.se

Den nya temalekplatsen i Eslöv kommer att invigas under våren 2016.

Förslag till ny temalekplats i EslövPDF (pdf, 2.4 MB)

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler