Eslövs kommun logotyp

Toppresultat för Bergagymnasiet

Bergagymnasiet i Eslöv ligger på 23:e plats bland landets gymnasieskolor när det gäller den genomsnittliga betygsnivån för elever som gått ett högskoleförberedande program. Det visar den Öppna jämförelser som Sveriges Kommuner och Landsting årligen gör och som nu har presenterats för läsåret 2013/2014.
– Det är väldigt roligt att konstatera ett sådant bra resultat. Men det visar att vi har duktiga pedagoger och övrigt personal på Bergagymnasiet, och duktiga elever såklart, konstaterar Marianne Svensson, vice ordförande i Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden i Eslöv.

Marianne Svensson ser också resultatet som en indikator på att beslutet om att bygga en helt ny gymnasieskola i Eslöv är helt rätt.

– Vi har på många sätt potential att bli en mycket bra gymnasiekommun, det ser vi bland annat här i det resultatet. Det känns bra, menar Marianne Svensson.

Genomsnittliga betygspoängen
Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har sedan 2008 årligen genomfört, som de kallar, Öppna jämförelsen mellan landets gymnasieskolor. Den jämförelsen som nu presenterats avser läsåret 2013/2014.

Här drar Eslöv iväg
Det är den genomsnittliga betygspoängen för gymnasieelever med examen  eller studiebevis som SKL har tittat på i just denna delen av Öppna jämförelser. I undersökningen presenteras resultaten för både yrkesprogrammen och de högskoleförberedande programmen.

Riksgenomsnittet för yrkesprogrammen landade i undersökningen på 14,0, vilket också Eslövs elever fick. Men gällande de högskoleförberedande programmen drar Eslöv iväg, riksgenomsnittet här ligger på 14,6 medan Bergagymnasiets elever hamnade på snittet 15,4.

Stärka och stödja ungdomar
Johan Holmqvist, avdelningschef gymnasie- och vuxenutbildning i Eslövs kommun, är också mycket nöjd med resultatet.

– Det är ett värdefullt mått i vårt arbete med att stärka och stödja våra ungdomar i Eslöv, menar Johan Holmqvist.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler