Eslövs kommun logotyp

Tillsammans gör vi skillnad

Eleverna på Stehagskolan tillverkar 600 armband som ska säljas. Pengarna går oavkortat till Unicefs hjälpinsats "Hjälp barn på flykt".
Stehagskolan är en skola med cirka 311 elever, från förskoleklass upp till årskurs 6. Eleverna i årskurs 4-6 har den senaste tiden pratat mycket om hemskheterna nere kring Medelhavet. Samtalen har varit många och långa. Vid ett tillfälle undrade eleverna "Vad kan vi göra för att hjälpa alla dessa barn och familjer på plats i de krigshärjade områdena".

En elev kläckte idén om att alla på skolan skulle kunna göra något för att göra skillnad. Elever och personal pratade om vad de skulle göra och kom fram till att vi gör 600 armband och säljer. På armbanden ska det stå "Jag gör skillnad". Armbanden kommer eleverna att sälja för 100 kronor och pengarna kommer oavkortat att gå till Unicef.

- Eleverna på Stehagskolan är engagerade, vetgiriga och nyfikna och det är så roligt att eleverna och personal tillsammans vill göra skillnad, säger Carina Freitas en stolt rektor.

I förskoklassen samt på lågstadiet har man valt att uppmärksamma detta genom FN-dagen den 24 oktober, då man samtalar om barns situation och deras rättigheter i världen utifrån barnkonventionen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler