Eslövs kommun logotyp

Temalekplats i Eslöv våren 2016

Våren 2016 kommer temalekplatsen i Trollsjöområdet i Eslöv att invigas.  Totalt ska temalekplatsen får kosta 4,5 miljoner kronor, varav Boverket bidrar med två miljoner till anläggningen.
Satsningen med en temalekplats i Trollsjön utgår från tre huvudsakliga syften — att öka jämställdhet och tillgänglighet i planeringen av offentliga miljöer, att ha ett tydligare barnperspektiv i det offentliga rummet och att överföra jämställdhetskompetens från ord till praktisk handling och i fysisk form.

I Trollsjöområdet finns redan en lekplats. Men den börjar bli sliten. Hur temalekplatsen ska utformas avgörs under våren i samarbete med tre organisationer för funktionshindrade. An tydlig ambition är att temalekplatsen ska bli en plats som lockar både pojkar och flickor.

En temalekplats är en lekplats där du hittar unika, specialbyggda lekattraktioner och redskap som följer ett visst tema. I till exempel Malmö finns ett flertal temalekplatser där djungel, cirkus, ekologi, fiske, rörelse är några av de teman som du hittar runt om i staden.

Temalekplatsen vid Trollsjön är den i särklass den största lekplatssatsningen i Eslövs kommun. En mer normal lekplats kostar mellan 600 000 och 1,2 miljoner kronor.

Temalekplatsen i Eslöv kommer att invigas under våren 2016.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler