Eslövs kommun logotyp

Stehagsborna tyckte till om sin by

Närmare 60 stehagsbor tog chansen att tycka till om sin by vid det öppna dialogmötet, inom ramen för arbetet med en ny översiktsplan, som Eslövs kommun arrangerade i Gyagården på onsdagskällen. I nästa vecka, torsdag den 10 september, är det öppet möte i Löberöd.
Stehagsborna tyckte till om sin by.

Stehagsborna tyckte till om sin by vid ett öppet dialogmöte på onsdagskvällen. Foto: Ann Lagerwall/Eslövs kommun

– Vi fick ta emot mycket bra tankar och funderingar kring Stehag och dess omnejd, om sådant som smultronställen, vardagsplatser, utvecklingsbara platser och otrygga platser. Att vår närmiljö engagerar var slående under hela mötet, det var verkligen roligt att få möta stehagsborna på det här sättet, säger Peter Juterot, projektledare för Eslövs kommuns arbete med den nya översiktsplanen.

En demokratisk rättighet
Under våren hölls öppna dialogmöten i Eslöv och nu under hösten är det byarnas tur att få besök av kommunens tjänstemän. De tankar och funderingar som kommer fram vid mötena är en mycket viktig del i insamlingen av material till den nya översiktsplanen som just nu tas fram i Eslövs kommun.

En del av insamlingen är just att du som medborgare, företagare och/eller som annan intressent att bjuds in till möten eller på andra sätt ges möjlighet att diskutera ämnen som rör vår kommun och den egna närmiljön.

– Att medverka till översiktsplanen är en demokratisk rättighet, konstaterar Peter Juterot.

Byarnas tur under hösten
I nästa vecka är det Löberödsbornas tur att få framföra sina funderingar och tankar kring sin by och kommunen som helhet. Fram till och med den 5 november kommer så Billinge/Stockamöllan, Harlösa, Marieholm, Flyinge/Gårdstånga och Örtofta att få besök av kommunens tjänstemän vid öppna möten.

– Alla är välkomna till vilket möte som passar bäst för just dig, du behöver alltså inte vara bosatt på just den orten där mötet hålls. Har du bara en synpunkt eller fundering så är du varmt välkommen.

Ledande politiker på plats
Förutom flera av kommunens tjänstemän deltog också Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande och Henrik Wöhlecke, kommunalråd vid höstens första dialogmöte i Stehag. De har båda i sitt engagemang för Eslövs kommun en alldeles speciell liten känsla för just Stehag. Johan Andersson är uppvuxen på orten, idag är han bosatt i Eslöv, och Henrik Wöhlecke bor sedan många år strax utanför Stehag. I slutet av onsdagens dialogmöte summerade de kvällen;

– Det var mycket värdefullt att möta stehagsborna på det här sättet. Vi har fått ta emot synpunkter och förslag kring allt möjligt som gäller Stehag men vi har även pratat om rondeller, kollektivtrafiken och Flygstaden, berättar Johan Andersson.

Läs mer om arbetet med Eslövs kommuns nya översiktsplan

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler