Eslövs kommun logotyp

Ny chef för Vård och Omsorg

Josef Johansson, förvaltningschef för Arbete och Försörjning, blir ny förvaltningschef för Vård och Omsorg i Eslöv. Från månadsskiftet oktober-november tar han över chefstjänsten från Ann Letorp.
– Det har varit en snabb och bra rekrytering, Josef Johansson tackade ja efter en kort betänketid och förhandlingarna med facket har varit effektiva. Att ha kunnat rekrytera en ny chef i de egna led känns väldigt bra, det är viktigt att vi inte tappar fart i omsorgsarbetet kring våra medborgare, menar Tony Hansson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Eslöv.

Brett kunnande och stort nätverk
Vård- och omsorgsförvaltningens nuvarande chef Ann Letorp lämnar sitt uppdrag med pension.  

– Hon har gjort ett utmärkt arbete som chef för förvaltningen, hennes breda kunnande och stora nätverk har varit en enorm tillgång. Jag hade gärna sett att hon hade stannat längre, men har stor respekt för hennes beslut, konstaterar Tony Hansson.

Lång erfarenhet och stort engagemang
Att Josef Johansson kommer att axla rollen som ny förvaltningschef för förvaltningen på ett utmärkt sätt är han dock helt säker på.

– Han har arbetat i Eslövs kommun i 23 år, så han kan kommunen väldigt väl. Som socionom i botten har han också alltid varit mycket engagerad i sociala frågor, även han har ett mycket gediget kunnande. Vi vet också att han kan leda en verksamhet, på Arbete och Försörjning har han visat att han är en mycket god ledare.

Kommunstyrelsen beslutar på tisdag
Det formella beslutet kring tillsättningen av Josef Johansson som ny chef för Vård och Omsorg tas på tisdag då kommunstyrelsen sammanträder. Det är alltid kommunstyrelsen som fattar beslut i rekryteringen av förvaltningschefer. Men Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande, ser ingen anledning till att beslutet inte skulle bli något annat än att Josef Johansson utses till ny chef.

– Vi är mycket nöjda med att han har tackat ja till tjänsten. Han blir ny formell chef i november men kommer att gå in i verksamheten på Vår och Omsorg redan nu i mitten av september, konstaterar Johan Andersson.

Tjänsten som ny förvaltningschef för Arbete och Försörjning, som bland annat ansvarar för försörjningsstöd, kommer att annonseras ut inom kort.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler