Eslövs kommun logotyp

Nya hallen växer fram

Tidplanen håller och strax före julhelgen kan Eslövsborna räkna med att nya Ekevallahallen står färdig för att tas i bruk.
— Det känns väldigt bra att vi har kommit så här långt. Vi har ju ett stort sug efter våra idrottshallar från föreningarna, skolorna och privatpersoner. Att vi snart kan erbjuda plats i en ny hall kommer att betyda mycket, säger Kjell Olsson, fritidskonsulent i Eslövs kommun.

Viktig hall för friidrottare
Första spadtaget togs en kylslagen dag i februari. När hallen invigs blir den "hemmahall" för skolidrotten för eleverna på Ekenässkolan och Västra skolan. Och för friidrotten i Eslöv såklart.

— Eslövs AI har många väldigt duktiga ungdomar i sin friidrottssektion och för dem blir detta ett lyft. Idag får de åka till Malmö och Lund för att kunna träna effektivt i sina respektive
grenar, men snart kan de träna hemma i Eslöv, menar Kjell Olsson.

Särskilda golv och flyttbara nät
60 meters löparbanor med särskilda golv för spikskor, flyttbara nät för grenar såsom spjut och diskus, höjdhopp, tresteg och längdhopp. Stavhopp, som kräver en betydande takhöjd, kommer dock inte att kunna erbjudas som träningsgren i hallen.

— Takhöjden som krävs för stavhopp hade medfört en ökad kostnad för bygget, så det kan vi inte erbjuda. Hallen kommer att innehålla fyra omklädningsrum, personalutrymme, samlingslokal, pentry och till detta dessutom åtta boulebanor.

Ny ståplatsläktare utomhus
Den nya hallen byggs mellan friidrottsanläggningen för utomhusaktiviteter och Trollsjöområdet, totalt blir hallen cirka 900 kvadratmeter. Utomhusanläggningen kommer alltså att finnas kvar, och även läktaren ska byggas om och rustas upp under året. Dessutom ska en ståplatsläktare byggas i direkt anslutning.

Bild på nya Ekevallahallen som växer fram mellan Västra skolan/Ekenässkolan och Trollsjöområdet.

Nya Ekevallahallen växer fram mellan Västra skolan/Ekenässkolan och Trollsjöområdet. Foto Eslövs kommun/Carin Svensson Krüger

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler