Eslövs kommun logotyp

Nya digitala trygghetslarm i Eslöv

Eslövs kommun har upphandlat ett nytt system för digitala trygghetslarm till sex av kommunens vård- och omsorgsboenden. Kravet har varit ett modernt och framtidssäkert system med fokus på verksamhetsnytta och ökad trygghet för de äldre.
Det nya trygghetslarmsystemet, som är digitalt istället för analogt, stödjer verksamheternas krav på uppföljning, spårbarhet och statistik i syfte att kontinuerligt kunna förbättra och utveckla vården till våra äldre i kommunen.

Frigör tid i vården
Personalen är utrustade med helt vanliga mobiltelefoner där larmmottagning, närvaroregistrering och hela larmflödet hanteras på ett mycket effektivt sätt och som frigör mer tid till vård och omsorg.

Införandet av de nya trygghetslarmen är i full gång. Vårlöken och Solhällan är redan klara och i full drift. När personalen börjar på morgonen loggar de in med sin tag genom att hålla upp den mot telefonen och så anger de vilken avdelning de arbetar på den dagen. När de gör besök hos brukare eller till exempel hjälper brukare med maten i matsalen läser de av sin tag mot en enhet.

– Det känns fortfarande väldigt nytt eftersom det installerades för tre veckor sedan men vi ser redan en stor skillnad, sägen Anna Nihlén som är larmansvarig på Vårlöken.

Se var den andra befinner sig
Fördelen med det nya larmsystemet är att alla som arbetar kan se var de andra befinner sig och att alla nu har varsin telefon så att de kan nå varandra.

– Det underlättar även för oss som är larmansvariga. Det finns en support hos leverantören och eftersom det är trådlöst går det att koppla upp sig och få hjälp dygnet runt om det inte fungerar som det ska, fortsätter Anna.

Bergagården först ut för installation
På Bergagården håller larmen på att installeras och det blir klart under november medan de övriga boendena är planerade under våren 2016.

Nya digitala trygghetslarm i Eslöv

Vårlöken och Solhällan har redan de nya digitala trygghetslarmen ska installeras vid samtliga äldreboende i Eslöv.

Nya digitala trygghetslarm i Eslöv.

De nya digitala trygghetslarmen hanterar larmmottagning, närvaroregistrering och hela larmflödet hanteras på ett mycket mer effektivt sätt sätt än med de tidigare analoga trygghetslarmen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler