Eslövs kommun logotyp

Nu väntar Sommar i Eslöv!

I satsningen Sommar i Eslöv! serverar Eslövs kommun, tillsammans med många av kommunens föreningar, närmare 70 sommarevenemang för stora som små, gamla som unga.
Johan Plambeck och Helena Schönström berättar om Sommar i Eslöv! Foto: Carin Svensson-Krüger/Eslövs kommun

Johan Plambeck och Helena Schönström berättar om Sommar i Eslöv! Foto: Carin Svensson-Krüger/Eslövs kommun

— Det är så roligt att vi i dagsläget har fått ihop ett så stort antal evenemang och dessutom att flera av dem är förlagda till våra byar, säger Johan Plambeck, kulturutvecklare i Eslövs kommun.

Flytta ut till byarna
Tidigare i år beslöt kultur- och fritidsförvaltningen i Eslöv att satsa på Sommar i Eslöv! Tanken var att tillsammans med kommunens föreningar försöka få ihop en större mängd arrangemang sommartid i Eslöv men också att vissa evenemang skulle "flytta ut" från centralorten.

— Några roliga exempel är Föreningen Blues i Eslöv som arrangerar "Blues i byn" i både Marieholm, Löberöd och Stockamöllan. Det blir också stand up-comedy i Marieholm och nycirkus på badet i både Marieholm och Eslöv. Djungelbandet kommer också att busa i Löberöd,
säger Johan Plambeck.

Det är kommunens samtliga föreningar som har fått frågan om de vill arrangera något för  allmänheten i sommar. Som "betalning" har de fått ett extra bidrag. Flera föreningar har också antagit utmaningen och antingen förlagt ett av sina vanliga evenemang nu under sommaren eller helt och hållet skapat något nytt sommaräventyr.

Ambition att så mycket som möjligt är gratis
De allra fl esta av evenemangen under hela sommaren är gratis, vid bara några få tas en avgift ut.

— Tanken är att alla ska kunna stanna i Eslöv i sommar och kunna hitta på och ta del av en massa roliga saker utan att det behöver kosta så mycket. Det har varit en väldigt tydlig ambition i hela satsningen, konstaterar Helena Schönström, kommunikatör i Eslövs kommun.

Begreppet jubileumsväder sedan 2011
Stora delar av våren har gått till att lägga schema och annat praktiskt. Nu återstår snart bara en sak inför premiärevenemangen den 3 juni, att försäkra sig om ett riktigt härligt jubileumsväder under hela sommaren. Begreppet jubileumsväder myntades i kommunen under jubileumsåret 2011 då solen strålande från en molnfri himmel just under de tre stora festdagarna i juni.

— Ja, vädrets makter lever vi som arbetar med evenemang alltid med. Vid vissa evenemang har vi planerat med tält och annan utrustning men i det mesta får vi hålla tummarna för ett
bra sommarväder, skrattar Helena Schönström.

Ta del av hela sommarens evenemang i Kulturkalendern som nu har delats ut till samtliga hushåll i Eslövs kommun!

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler