Eslövs kommun logotyp

Norrevångsklasser i Spänningsökarna

Klass 9a på Norrevångsskolan har tävlat i finalen i årets Spänningssökarna. Klassen kom på en mycket hedrande fjärdeplats med sin briljanta idé "ljudomvandlingstunneln", och vann 10.000 kronor.
Det var både klass 9a och 9b på Norrevångsskolan som deltog i årets Spänningssökarna, arrangerad av energibolaget Kraftringen. Båda klasserna hamnade bland de tio bästa. Klass 9a gick alltså dessutom vidare till finalen som genomfördes i söndags.

Spänningssökarna är en årligt återkommande tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Syftet är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får använda sin kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat hållbar energi.

Att ta tillvara och dela på jordens resurser är viktigt för vår gemensamma framtid. Vi tror på kraften hos dagens ungdom och vill därför låta dem vara med och skapa framtidens energilösningar.

Klasserna får visualisera sina bidrag som sedan bedöms av allmänheten och därefter av Kraftrådet och en jury. Den segrande klassen vinner en tredagarsresa till London som inkluderar ett spännande besök på Science Museum.

På bilden: Johanna Rasmussen, Jesper Karlsson, Amelia Persson och Sebastian Nilsson.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler