Eslövs kommun logotyp

Musikhjälpen-konsert vid Trollsjön

Kalle Lind och Kulturgruppen i Musikhjälpen-konsert vid Trollsjön! Tisdag den 15 december klockan 17.00-20.00 arrangerar Kulturgruppen i Eslöv en konsert i Rotundan vid Trollsjön. Till sin hjälp har de bjudit in Eslövsprofilen Kalle Lind, som introducerar kvällen från scenen.
Konsertkvällen, klockan 17.00-20.00, är ett välgörenhetsevenemang, och alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen. Man har också en egen digital insamlingsbössa, där folk kan skänka pengar både före och under evenemanget:

Skänk pengar till Musikhjälpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad är Kulturgruppen?
Kulturgruppen är en daglig verksamhet enligt LSS. Kulturgruppens verksamhet utgår ifrån brukarens lust till skapande. För att kunna uppnå några som helst resultat i Kulturgruppen så behöver alla känna arbetsglädje. Det är roligt att jobba i Kulturgruppen!

Kulturgruppen erbjuder konst, musik, film och litteratur som verktyg för att brukaren ska lära känna sig själv och omvärlden och öka sin självkänsla och självständighet. Vår utgångspunkt är att brukarna i alla situationer under sin vistelse i Kulturgruppen har möjligheter att hitta sin plats och få utrymme att utveckla sig själv och hitta styrka i gruppen.

En vinkel på arrangemanget viud Trollsjön är "Från brukare till givare". Kulturgruppen vill visa att en grupp människor som ofta ses som resursslukande också på ett konstruktivt sätt kan vara med och bidra till att andra får det bättre.

På scen vid Trollsjön den 15 december står Kulturgruppen i Eslöv, Helge Änglar (en rockgrupp från Kristianstad), Slangbellan (musik- och teatergrupp från Lund), Teasång, Eslövs Kulturskola, Eslövs Folkhögskola och Popkören.

Kalle Lind, årets hedersmedborgare i Eslöv och morgonpratare på P4 Malmöhus, håller ett inledningstal. Deltar gör även Erikshjälpen. Alla är välkomna att fika på Café Våfflan, köpa lotter, gå tipsrunda och fynda på loppisen! Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen.

Vad är Musikhjälpen?
Årets Musikhjälpen har klimatrelaterade katastrofer som temat. Genom konserten vill Kulturgruppen bidra till det övergripande budskapet att "ingen ska behöva fly undan klimatet".

Årets insamling går till förebyggande insatser för att fler människor världen över ska överleva och inte behöva lämna sina hem på grund av katastroferna. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

I år direktsänds den från Linköping den 13-19 december och leds av komikern och programledaren Gina Dirawi, artisten Linnea Henriksson och Musikhjälpen-veteranen Kodjo Akolor!

Arrangörer av konserten i Eslöv är Kulturgruppen i Eslövs kommun och FUB Mellanskåne.

Kontakt gärna Kulturgruppe:
kulturgruppen@eslov.se
0413–624 12

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler