Eslövs kommun logotyp

Märkta cyklar ska plockas bort

Cyklar som stått märkta i en månad, utan att de har flyttats överhuvudtaget, vid Eslövs järnvägsstation kommer att flyttas bort inom kort. Det är Eslövs kommun som har märkt cyklarna och som kommer att flytta bort dem.
Anledningen till kommunens beslut är att glömda eller övergivna cyklar tar upp mycket plats och försvårar för de cyklister som väljer att använda cykeln som en del av sin transport under dagen.
Att inte få plats med sin cykel vid stationen på morgonen upprör helt enkelt många och därför ska det nu rensas bland de cyklar som inte används men som ändå står parkerade i cykelställen runt stationen.

Det är cirka 90 cyklar som märkts upp och som därefter inte har flyttats på en månad. Inom kort kommer nu dessa cyklar att flyttas av komunen till en låst inhägnad på kommunens mark och därefter ska cyklarnas ägare kontaktas, i den mån det går.  

Cykelägarna ska kunna hämta ut sin omhändertagna cykel kostnadsfritt på en angiven plats mot uppvisande av legitimation och bevis för vilken cykel som tillhör dig. Cyklar som inte hämtas ut kommer att säljas eller skrotas.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler