Eslövs kommun logotyp

Malmö blev årets idrottstad

Malmö blev även i år Sveriges bästa idrottsstad! Eslöv var en av de 40 nominerade till landets bästa idrottsstad men hamnade ibland de tio med sämst poäng. Malmö vann överlägset, staden fick 325 jurypoäng mot tvåan Örebro med 274 poäng.
Det är Sveriges Television som sedan fem år delar ut priset till Sveriges bästa idrottsstad. Att Malmö fick priset för andra året i rad beror främst på stadens svårslagna framgångar i fotboll. Nya SM-guld för både MFF och Rosengård och båda lagen nådde Champions League, MFF som första svenska herrlag på 14 år.

Andra idrottsframgångar som Malmö har haft är att Malbas basket tog klivet upp i högsta serien. Inom racketsporterna vann Malmö dubbla guld i squash och Fair Play tog guld på damsidan och silver på herrsidan i tennis. Klara Svensson blev världsmästare i boxning under året.

Årets tvåa blev alltså Örebro, med 274 poäng. Örebro som vann priset första årets det delades ut 2011 men 2013 inte ens platsade topp 25. Nu är dock staden tillbaka i toppen på riktigt och blir tvåa efter gott om framgångar både inom lagsporter och individuellt.

Plats tre knep Karlstad med 266 poäng. Eller som en ur juryn summerade det "Två VM-guld, tre EM-guld, tre SM-guld, ett SM-silver och ett JVM-silver till en stad med endast 88 000 invånare!"

Sveriges bästa idrottsstad 2015 — de tio främsta:
1. Malmö
2. Örebro
3. Karlstad
4. Göteborg
5. Stockholm
6. Solna
7. Uppsala
8. Linköping
9. Mora
10. Umeå

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler