Eslövs kommun logotyp

Lärlingsprogram lockar på Bergagymnasiet

Flera program på Bergagymnasiet i Eslöv har fullt intag enligt antagningsstatistiken inför den kommande skolstarten. Speciellt glädjande är att el- och energiprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet har i dagsläget så många sökande som skolan kan ta emot.
- Även bygg- och anläggningsprogrammet och ekonomiprogrammet har fler sökande och fler antagna än förra året, det känns väldigt positivt, säger Catharina Malmborg, ordförande i Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Eslöv.

Reservintagning pågår till gymnasiet
I juli påbörjades reservintagningen till gymnasieskolan, under reservintagningen tas elever in till de platser som blivit lediga när andra elever tackat nej eller blivit uppflyttade till högre rangordnat val.

Reservintagningen sträcker sig fram till och med den 15 september. Antagningsstatistiken för juli, som presenteras här, kan därmed ändra sig något fram till i mitten av september. Men erfarenheten visar att ju närmre skolstarten vi kommer ju färre förändringar.

Totalt är i dagarna 140 ungdomar antagna till årskurs 1 på Bergagymnasiet. Klasserna för lärlingsprogrammen el- och energiprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet är fulltecknade.

– Vi har 8 antagna till varje klass och till och med en överintagning, totalt 9, till vård- och omsorgsprogrammet. Det är väldigt glädjande.

Tapp får restaurang- och livsmedelsprogram
Även ekonomiprogrammet och bygg- och anläggningsprogrammet i Eslöv har fler sökande och antagna i år än förra året. Totalt är 29 behöriga antagna till ekonomiprogrammet,23 förra året. Bygg- och anläggningsprogrammet tar emot 24 i år, i jämförelse med 22 i fjol.

Minde tapp på andra program finns dock också inför årets terminstart på Bergagymnasiet. Bland annat har intresset för restaurang- och livsmedelsprogrammet minskat något, liksom för samhällsvetenskapsprogrammet.

– Jag kan tänka mig att det enorma utbud av olika inriktningar som finns i Lund och Malmö inom just samhällsvetenskapsprogrammet lockar många att istället söka sig dit,  menar Catharina Malmborg, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Eslöv.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler