Eslövs kommun logotyp

Korttidsboende i Ölycke servicehus

Ölycke servicehus i Löberöd blir Eslövs kommuns korttidssboende.  Det finns ett akut behov av platser för rehabilitering och avlastning.
- Bakgrunden till att vi valt Löberöd är att det varit svårt att fylla platserna där, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson. Även personer som bor i området har varit intresserade av att flytta till Eslöv.

Eslöv har inte tillräckligt många platser för korttidsboende. Resultatet blir att kommunen inte kan ta emot färdigbehandlade patienter. Förra året fick kommunen betala 1,7 miljoner till Region Skåne för det.

Vård och Omsorg har också konstaterat att andelen vårdplatser är högre i Eslövs kommun än i andra kommuner. Det innebär högre kostnader.

- Eslöv har under de senaste åren ökat antalet vårdplatser, säger Tony Hansson. Samtidigt har andra kommuner stängt ner platser.

Den modell som tagits fram innebär att en av tre avdelningar i Ölycke servicehus ska användas för permanent boende och två avdelningar för korttidsboende. Det blir nio permanenta platser och 20-talet flexibla korttidsplatser.

- En fördel med att samla korttidsboendet i Löberöd är att det går att bygga upp en rehabiliteringsverksamhet där, säger Tony Hansson. Nu får de anställda köra ut till Löberöd.

-  En nackdel med Löberöd är att det inte är helt enkelt för anhöriga att ta sig till Ölycke. Men det handlar om begränsade tider, två till tre veckor, och det finns bussförbindelse.

Vård och Omsorg har inlett arbetet med att informera om förändringen. I början av maj anordnas ett informationsmöte för anhöriga.

- Vi kan inte flytta några mot deras vilja, säger Tony Hansson. De bor i lägenheter som de har besittningsrätt till. Men vi vet att det finns boende i Ölycke som vill flytta till Eslöv.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler