Eslövs kommun logotyp

Kapsyler som blir benproteser

Samla så många kapsyler du bara orkar och lägg dem i tunnan som står på Eslövs stadsbibliotek från nu och över hela sommaren. Kapsylerna kommer i november att forslas till Thailand där de kommer att återvinnas till benproteser.
– I Thailand går staten in och sponsrar tillverkning av enkla proteser så att även de som inte har några pengar kan få en. Projektägare, tunnansvarig och upphovskvinna är Marie Larsson i Eslöv, berättar Annelie Bengtsson Stenquist, bibliotekschef i Eslöv.

Marie Larsson har besökt Thailand flera gånger och vid den förra resan berätta någon för henne att återvunna kapsyler kunde bli just benproteser av enklare slag. Ett kilo kapsyler kan bli hela tre benproteser.

Inför sin resa till Thailand vill nu Marie Larsson ha med sig så mycket kapsyler som möjligt. Merab har därför ställt upp en tunna på Eslövs stadsbiblioteks för Maries skull. I denna kan du bidra med så många kapsyler som du bara kan, och Marie tar med dem till Thailand i november när hon har för avsikt att åka dit igen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler