Eslövs kommun logotyp

Just nu mycket vägarbete i Eslöv

Just nu pågår, eller påbörjas inom kort, flera vägarbeten i Eslövs tätort. Bland annat grävs det på Västerlånggatan för fjärrvärmeanslutning och en sträcka med gatsten kommer att rivas upp på Stora torg.
Häromdagen presenterade vi vad som just nu händer på Solvägen och Trehäradsvägen i Eslöv. Ta gärna del av denna artikel igen.

Nedan följer också en förteckning av andra vägarbeten som är på gång i Eslöv, dessutom information om ett vägarbete på cykelvägen mellan Örtofta och Lilla Harrie.

• PULS AB kommer att utföra vatten- och avloppsarbeten på Södergatan i Eslöv måndag den 2 november. Arbetet sker mellan Spolegatan och Södergatan.

• Kraftringen kommer att gräva i Västerlånggatan i Eslöv för fjärrvärmeanslutning under perioden tisdag den 20 oktober till söndag den 20 december.

• VA SYD behöver gräva i Domarevägen 8, Eslöv, måndag den 26 oktober till onsdag 4 november för att åtgärda ett felkopplat avlopp.

• Cykelbanan mellan Örtofta och Lilla Harrie kommer att grävas upp delvis under onsdag den 21 oktober-torsdag den 31 december för så kallad optokanalisation, det vill säga att man gräver ner rör för att kunna till exempel dra fiber senare.

• I Ringsjövägen i Eslöv gräver VA SYD för nya vatten- och avloppsledningar. Detta arbete fortsätter fram till söndag den 22 november. Mer exakt sker grävningen mellan Fiskaregatan och 20 meter öster om korsningen med Bergavägen. Busshållplatserna vid denna sträcka är under tiden indragna. I korsningen Ringsjövägen/Fiskaregatan är det helt avstängt till och med torsdag den 22 oktober.

• Den allmänna parkeringen på Hundramannavägen har parkeringsförbud fram till fredag den 1 januari 2016 på grund av arbetet med Solvägen.

• Den allmänna parkeringen på Backagårdsvägen har också parkeringsförbud fram till lördag den 1 januari 2016, men detta gäller bara halva parkeringen.

• Vid Stora torg ska en sträcka av gatustenen rivas upp och läggas om för att förstärka bärlagret. Detta gör att Södergatan mellan trafikljuskorsningen Södergatan/Norregatan/Västergatan/Östergatan fram till Bryggaregatan kommer att vara helt avstängd med början idag fram till fredag den 13 november. Därför blir det också parkeringsförbud vid sträckan.

• Även i Sallerupsvägen gräver Kraftringen för att förbereda för fjärrvärme och fiber. Detta arbete håller på fram till söndag den 8 november 2015.

Rundelsgatan/Vikingavägen och Rönnebergavägen, Eslöv kommer att asfalteras om och arbetet beräknas vara klart lördag den 31 oktober.

• På del av Vångavägen, mellan Västergatan och Repslagaregatan, är det förbjudet att parkera. Detta kommer att pågå till och med lördag den 31 oktober. Anledningen är att det kommer att fräsas asfalt längs vägen.

Till detta kan också nämnas att tillstånd har utfärdats för julgransförsäljning på Föreningstorget i Eslöv för tiden den 27 november-31 december.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler