Eslövs kommun logotyp

Ja till start för ny grundskola

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till att sätta igång bygget av "nya" Östra skolan. Grundskolan ska växa fram  genom en omfattande invändig förändring av Bergaskolans västra flygel. I flygeln ska det finnas plats för tio basrum med tillhörande grupprum, lärararbetsplatser och en öppen yta mitt i huset.
— Kostnaden för första etappen blir 41,7 miljoner kronor, 900 000 kronor lägre än vad man tidigare beräknat, säger kommunalrådet Johan Andersson (S). Budgeten totalt för skolan är på 86 miljoner.

I första etappen ingår en omfattande invändig förändring av Bergaskolans västra flygel. Där blir det tio basrum med tillhörande grupprum, lärararbetsplatser och en öppen yta mitt i huset.

Byggnaden förses med fem nya entréer och antalet fönster ökas för att få in mer dagsljus. På taket blir det fyra mindre glaspyramider.

I första etappen ingår också rivning av den mellersta flygeln på den ursprungliga Bergaskolan. Där ska en ny utemiljö skapas.

Kostnaden för ombyggnad, rivning och markarbeten av den första etappen har beräknats till drygt 41,7 miljoner kronor. 41 731 000 kronor. Pengar till satsningen finns i budget.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler