Eslövs kommun logotyp

Invigning av inspirationslägenhet

Torsdag den 5 februari invigs en inspirationslägenhet på Mötesplats Karidal i Eslöv. I lägenheten visas smarta lösningar och enkla hjälpmedel som kan underlätta vardagen och göra livet tryggare. Oavsett ålder, och oavsett om du är frisk eller sjuk, är du välkommen att besöka lägenheten.
– Vi vill att besökarna ska få en möjlighet att se en del av alla de smarta saker och fiffiga lösningar som finns, i affärer och via nätet. Det finns så många bra saker, du inte har en aning om. I inspirationsmiljön kan alla få en möjlighet att testa och känna, innan man själv bestämmer sig för att köpa, säger Anna Netterheim, MAR Medicinskt ansvarig för Rehabiliteringen vid Eslövs kommun.

Hitta nyckel och hjälp med strumporna
En rad tekniska hjälpmedel såsom en sak för att hitta nyckeln, digitala klockor med större bokstäver och kalendrar. Men också hjälpmedel för att till exempel öppna en glasburk, ta på sig strumporna och en lite nättare och smidigare inomhusrollator.

– Vi vill inspirera besökare att fundera över hur den egna bostaden fungerar och visa exempel på hur man kan förändra med ny vardagsteknik och tekniska hjälpmedel. Alla hjälpmedel är inte dyra, eller svåra att få tag i, men det kan ändå vara värdefullt att få testa och känna innan man går och köper till antingen sig själv eller en anhörig, säger Anna Netterheim MAR Medicinskt ansvarig för Rehabiliteringen.

Drop-in och separata visningar
Inspirationslägenheten är öppen som "drop in med arbetsterapeut" varje tisdag klockan 13.00-14.00. Lägenheten kommer även hållas öppet under andra tider, fråga personal på Mötesplats Karidal.

Individuella visningar görs efter överenskommelse med arbetsterapeut 0413-62137. Grupper som önskar visning hänvisas till Anna Netterheim, MAR, anna.netterheim@eslov.se

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler