Eslövs kommun logotyp

Hur vill du ha din lekplats?

Kom och berätta hur du vill ha din nya lekplats i Trollsjön! Lördagen den 3 oktober bjuder vi in till en öppen workshop för alla intresserade. Uppgiften i workshopen blir att just komma med idéer för hur den nya temalekplatsen i Trollsjöområdet ska se ut. Lekplatsen ska invigas våren 2016.
Satsningen med en temalekplats i Trollsjön utgår från tre huvudsakliga syften — att öka jämställdhet och tillgänglighet i planeringen av offentliga miljöer, att ha ett tydligare barnperspektiv i det offentliga rummet och att överföra jämställdhetskompetens från ord till praktisk handling och i fysisk form.

I Trollsjöområdet finns redan en lekplats. Men den börjar bli sliten. Hur temalekplatsen ska utformas avgörs under våren i samarbete med tre organisationer för funktionshindrade. An tydlig ambition är att temalekplatsen ska bli en plats som lockar både pojkar och flickor.

En temalekplats är en lekplats där du hittar unika, specialbyggda lekattraktioner och redskap som följer ett visst tema. I till exempel Malmö finns ett flertal temalekplatser där djungel, cirkus, ekologi, fiske, rörelse är några av de teman som du hittar runt om i staden.

Temalekplatsen vid Trollsjön är den i särklass den största lekplatssatsningen i Eslövs kommun. En mer normal lekplats kostar mellan 600 000 och 1,2 miljoner kronor. Totalt ska temalekplatsen i Trollsjön få kosta 4,5 miljoner kronor, varav Boverket bidrar med två miljoner till anläggningen.

Temalekplatsen i Eslöv kommer att invigas under våren 2016.

Workshopen lördagen den 3 oktober börjar klockan 10.00. Stora som små är välkomna, ingen anmälan behövs utan det är bara att dyka upp. Vi bjuder på saft och bullar, naturligtvis håller vi till i Trollsjön.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler