Eslövs kommun logotyp

Framgångsrikt arbete med heltid

Eslövs kommuns satsning på heltidsanställning för alla har varit framgångsrik. Andelen tillsvidareanställda med heltid är nu nära 83 procent och Eslöv tillhör de främsta kommunerna i Skåne.
Arbetet med att öka antalet heltidstjänster i Eslövs kommun startade 2012. Vid årsskiftet 2012-13 hade 67,1 procent anställda heltidstjänst. Ett år senare hade andelen ökat till 70,6 procent och vid senaste årsskiftet var det 80,3 procent. Ökningen har fortsatt under 2015.

Sveriges kommuner och landsting genomförde 1 november förra året en granskning av kommunernas sysselsättningsgrad. Eslöv låg då med 75,8 procent heltidstjänster på femte plats av kommunerna i Skåne. Genomsnittet för Skåne var 70,4 procent.

Andelen heltidsanställda har ökat ytterligare under årets första månader och är nu nära 83 procent. Att anställda har en heltidstjänst innebär inte att de måste arbeta heltid. De som vill fortsätta arbeta deltid har möjlighet till det.

De verksamheter som har flest deltidsanställda är Vård och Omsorg, Kultur och Fritid och Serviceförvaltningen. Eslövs kommun hade 2 403 tillsvidareanställda vid årsskiftet.

- Det är ett fantastiskt arbete som chefer och medarbetare lagt ned för att åstadkomma den här förändringen, säger förhandlingschefen Anna Nordén. Vi rör oss i god fart mot målet om 100 procent heltidsanställda 2016.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler