Eslövs kommun logotyp

Fråga ställd om säkerhetsnätverk

Efter en artikel i Skånska dagbladet, måndag den 26 oktober, har en direkt fråga om företagarföreningen Safe0413 skickats till kommunen. Frågeställaren undrar om det är korrekt att Eslövs kommun är medlem i föreningen och att kommunen betalar 5 000 kronor i månaden för detta.
Frågeställaren hänvisar till uppgifter som cirkulerar på Facebook sedan Skånska Dagbladets artikel i måndags. Ta del av den här: www.skd.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eslövs kommun väljer nu att svara frågeställaren, dels via ett personligt svar via e-post direkt till frågeställaren men också här på kommunens webbplats.

Svar gällande fråga om Eslövs kommuns medlemskap i säkerhetsnätverket Safe 0413:
Föreningen Safe0413 bildades i oktober 2013. Då hade antalet inbrott och skadegörelser på området ökat under en tid och företagarna uttryckte stor oro. Diskussioner påbörjades mellan företagarna, polisen, bevakningsbolagen och Eslövs kommun och dessa mynnade ut i att en förening bildades.

Föreningen fick namnet Safe0413 och dess uppgift har sedan starten varit en, att företagarna tillsammans finansierar en bevakningsbil från Securitas. Denna bil har varje natt sedan dess rullat i industriområdet.

Varje medlem i föreningen betalar sin del av bevakningstjänsten genom ett så kallat "solidaritetssystem". Detta innebär att varje större företagare betalar en större andel av månadskostnaden för bevakningstjänsten medan de mindre företagarna betalar en mindre summa.

Företagarna, som är ytterst ansvariga för de egna fastigheterna, har i mycket stor utsträckning säkrat upp själva med till exempel stängsel och skyltning för att få ner brottsligheten på industriområdet. Detta tillsammans med den nattliga bevakningen och polisens ordinarie resurser har också gjort att brottsligheten har gått ner rejält.

Eslövs kommun har varit medlem i nätverket Safe0413 sedan starten, och betalar 5 000 kronor i månaden. För kommunen känns detta angeläget av flera skäl; viktigt är att kommunen själv är en stor fastighetsägare och dessutom är kommunen som organisation kommunens största arbetsplats.

Eslövs kommun upphandlar även bevakning av andra kommunala fastigheter genom bevakningsbolaget Nokas.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler