Eslövs kommun logotyp

Första spadtagen för Ekevallahallen

20-talet personer tog på tisdagen de första spadtagen till Ekevallahallen i Eslöv. I slutet av året ska hallen stå klar för främst skolidrott och friidrott.
- Ekevallahallen är ett steg för att göra Eslöv till Skånes bästa kommun att bo och verka i, sa kommunalrådet Johan Andersson.

Hallen är också en fortsättning på storsatsningen med Eslövshallen, äventyrsbad, bowlinghall, upprustning av Ekevalla och nya lokaler till brottning och karate.

Kommunalråden Johan Andersson och Henrik Wöhlecke, kommundirektör Eva Hallberg och representanter för skola, friidrott, fotboll och boule tog därefter de första spadtagen i Ekevallas grusplan.

Den nya hallen byggs på den södra delen av grusplanen. Hallen blir 32 gånger 101 meter. En del blir drygt 100 meter lång med plats för löpning, längdhopp och tresteg.

I huvudbyggnaden blir det en hall för skolidrott och andra aktiviteter men även teorisal, omklädningsrum och duschar samt lokal för styrketräning.

I direkt anslutning till hallen blir det åtta boulebanor. I satsningen, som beräknas kosta 35 miljoner, ingår en ombyggnad av Ekevallas läktare.

Ekevallahallen

Representanter för kommun, skola och föreningar tog de första spadtagen till Ekevallahallen. Foto: Eslövs kommun/Carin Svensson Krüger

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler