Eslövs kommun logotyp

Förlängt serveringstillstånd

I fortsättningen ska restauranger och krogar i Eslöv kunna ges serveringstillstånd till klockan 03.00. En enig vård- och omsorgsnämnd sa ja till möjligheten vid sitt senaste sammanträde.
— Förändringen är en anpassning till hur nöjeslivet ser ut idag. Dessutom har två krogar i centrala Eslöv sedan en tid dispens från dagens bestämmelser om att det ges serveringstillstånd bara till klockan 02.00 och så kan vi inte ha det, alla krogar måste ges samma möjlighet, menar Tony Hansson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Eslöv.

Enligt alkohollagen är kommunerna skyldiga att fastställa riktlinjer för hur ansökningar och andra handlingar om serveringstillstånd handläggs och bedöms. Riktlinjerna ska redogöra för kommunens ställningstagande enligt alkohollagen, samt redogöra för de lokala förhållanden som kommunen beslutar om vid tillståndsprövning.

I Eslövs kommun har restaurangen och krogar hittills inte getts serveringstillstånd till längre än klockan 02.00. En av orsakerna till kommunens ställningstagande har varit Eslövs kommun har varit för att undvika olägenheter för de boende i centrum.

En förlängning av serveringstillståndet till klockan 03.00 gäller servering inne på krogarna. Beslutet i vård- och omsorgsnämnden ger också möjligheten till ytterligare en timmes servering på kommunens uteserveringar, alltså fram till klockan 01.00.

Det var en helt enig vård- och omsorgsnämnd som fattade beslutet.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler