Eslövs kommun logotyp

Färre platser i vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsnämnden i Eslöv vill minska antalet platser i vård- och omsorgsboende och använda lokalerna till korttidsplatser.
Det är en av åtgärderna för att nämnden ska få en ekonomi i balans. Den senaste prognosen visar ett underskott på mellan tio och femton miljoner.

Eslöv har ett högt antal platser i vård- och omsorgsboende i förhållande till befolkningen. Samtidigt har Eslöv brist på korttidsplatser.

Bristen på korttidsplatser innebär att kommunen inte kan ta emot alla färdigbehandlade direkt. De får stanna extra dagar på sjukhus. Förra året kostade det Eslöv 1,7 miljoner kronor.

Eslövs kommun har börjat planera för ett nytt korttidsboende vid Kärråkra. Men den satsningen har lagts på is. Färre vård- och omsorgsplatser kan ge fler korttidsplatser.

Vård- och omsorgsnämnden godkände på onsdagen att inflyttningen till Ölyckehemmet i Löberöd och Bergagården i Eslöv stoppas som en förberedelse.

- De som har Ölyckehemmet som förstahandsval behöver åtta-tio platser, säger ordföranden Tony Hansson. Men där finns 37 platser. Där kan det bli fler korttidsplatser.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler