Eslövs kommun logotyp

Eslöv visade upp sina skolor

Nya samarbetsformer mellan skolor och företag ger unika möjligheter att knyta ihop utbildning och praktik med yrkesval och rekrytering. Detta visades vid Utbildningsdagen på fredagen i tältet på Stora torg i Eslöv.
Intervju med Ida Norlin, restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bergagymnasiet.

Ida Nordin är tidigare student på Bergagymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram. Här intervjuas hon av Ulf Silbersky, kommunens näringslivschef. Foto: Carin Svensson Krüger/Eslövs kommun

På utställningen lyftes fram spännande exempel på utbildnings- och karriärsval som inte bara Eslöv, utan hela Skåne har nytta av. Under dagen gick det att besöka olika stationer från främst eleverna på Bergagymnasiet, bland annat visade eleverna på fordonsprogrammet upp sina fordon och elever från både pingisgymnasiet och handbollsprogrammet briljerade med sina konster.  

Deltog i Utbildningsdagen gjorde ocksåt bland annat Återvinsten som arbetar med att öka barnens miljömedvetenhet genom att ge materialen nytt liv. Dessutom medverkade representanter för
Människan Bakom Uniformen. MBU, som berättade om hur ungdomarna har lärt känna människan bakom uniformen och de som jobbar inom polis- och räddningstjänsten har fått lära känna ungdomen under kepsen.

Imorgon lördag, den 5 september, fortsätter Därför:Eslöv med Föreningsdag på Stora torg, klockan 09.30-14.30. Där har kommunens 200 föreningar en chans att visa upp sig och demonstrera bredden i kommunens föreningsliv. En gång per timme blir någon av föreningarna intervjuad av konferencieren på scen. Dessutom kommer det att vara uppvisningar och prova på-aktiviteter både i och utanför tältet.

Välkomna!

Musikelever från Källebergsskolan underhöll vid Utbildningsdagen.

Kicki Nilsson, Viktoria Sorensen och Johan Wikström från Källebergsskolan ackompanjerade Adrian Ögren från Bergagymnasiet. Under ledning av Lena Larsson.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler