Eslövs kommun logotyp

Eslövs Bostads AB köper hotellfastighet

Eslövs Bostads AB, Ebo, köper fastigheten Köpmannen 11, som bland annat inrymmer Hotell Stensson, i Eslöv. Priset är 25 miljoner kronor.
Förhandlingar mellan Hotellfastigheter i Stockholm och Eslövs Bostads AB har förts under ett års tid. Nu är det klart att kommunala Ebo köper fastigheten och tar över den 1 juni.

- Fastigheten har med sitt goda läge en stor utvecklingspotential och kommer genom en ombyggnad att vara ekonomiskt gynnsam för företaget, säger Joakim Ahlin, verkställande direktör i Ebo.

Hur en framtida ombyggnad ska genomföras kommer att utredas av Ebo. Det kan ta ett par år. Planen för fastigheten medger både bostäder och hotell.

Samtidigt pågår arbetet med en plan för att attraktivt centrum. Ebo tillsammans med andra fastighetsägare kan spela en aktiv roll i förnyelsen. Den planen ska vara klar i slutet av året.

- Vi är mycket positiva till att Ebo genomför denna fastighetsaffär och ser stora möjligheter i en vidareutveckling, säger kommunalrådet Johan Andersson.

I överenskommelsen ingår att Hotellfastigheter fortsätter att driva hotellet i upp till tre år.

- Vi säkerställer en positiv förädling av en viktig central fastighet men också fortsatt hotellverksamhet under en övergångsperiod, vilket är väsentligt för kommunens närings- och föreningsliv, säger Mikael Wehtje, styrelseordförande i Ebo.

- Trappan framför hotellet ska vara kvar under utredningstiden, säger Joakim Ahlin. Sedan får vi se vad den slutgiltiga lösningen blir.

- Vi kommer inte att lägga in några stora investeringar i trappan, säger Johan Andersson. Men den ska kunna fungera, vara säker och se snygg ut.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler