Eslövs kommun logotyp

33,7 miljoner till lokal utveckling

Nära 33,7 miljoner satsas på lokal utveckling i Mittskåne och 40 miljoner på lokal utveckling i Lundaland de närmaste fem åren. Jordbruksverket har fördelat pengarna.
Leadermetoden är en metod för att utveckla landsbygden genom lokalt ledd utveckling. Inför en ny period har storleken på en del områden ifrågasatts. MittSkåne bedömdes under en period som ett för litet område.

Eslövs kommun har under hela den första perioden varit delad. Kävlingeåns dalgång i Eslövs kommun tillhör Lundaland medan övriga delar av kommunen tillhör MittSkåne.

Jordbruksverket fördelade på måndagen två miljarder kronor till företag och sysselsättning genom lokalt ledd utveckling till 2020. Både Lundaland, som får 40 miljoner, och MittSkåne, som får nära 33,7 miljoner, finns med.

- I de 48 leaderområden som vi nu ger klartecken till ser vi att det finns goda förutsättningar och tillräcklig kapacitet för att utveckla området och företagandet, förklarade Niclas Purfürst, chef för landsbygdsutvecklingen, i ett pressmeddelande på måndagen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler