Eslövs kommun logotyp

Trafikantvecka med cykelaktiviteter

Cykelkampanj och möjlighet att prova en elcykel är ett par aktiviteter i Eslöv när Europeiska Trafikantveckan anordnas 15-19 september.
Europeiska Trafikantveckan är ett årligen återkommande arrangemang. Årets huvudtema är livskvalitet och årets slogan Våra gator, vårt val.

Tisdagen den 16 september klockan 7-9 blir det cykelkampanj vid järnvägsstationen i Eslöv. Målet är att uppmuntra cyklister och fotgängare att fortsätta ställa bilen.

Samtidigt kommer gångfartsområdet framför järnvägsstationen att uppmärksammas. Där ska bilarna köras i gånghastighet, det vill säga cirka sju kilometer i timmen.

Torsdagen den 18 september klockan 15—16.30 finns det möjlighet att prova en elcykel vid Stadshuset i Eslöv. Energi- och klimatrådgivaren demonstrerar.

Alla som provar elcykeln får ett pris och möjlighet att ställa sig i kö för att få låna cykeln lite längre tid. Det blir möjligt för kommunens invånare i höst.

Under hela veckan uppmärksammas appen Commute Greener, där Eslöv tackat ja till en nationell utmaning. Det handlar om att minska utsläppen av koldioxid.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler