Eslövs kommun logotyp

Sportskola för nyanlända i Eslöv

I höst genomför Eslövs kommun ett pilotprojekt med sportskola för nyanlända ungdomar. Vid fem tillfällen får ungdomarna prova på olika sporter i föreningar.
Syftet med satsningen, som är ett samarbete mellan Eslövs kommun och Skåneidrotten, är ökad integration och förbättrad hälsa. I höst får ungdomarna prova simning, bowling, brottning, bordtennis och karate.

Genom att skapa ett forum för aktivitet under roliga och informella former hoppas man ge ungdomarna en meningsfull sysselsättning på fritiden och också en väg in i det svenska samhället.

- Det är lätt att bli isolerad om man kommer ensam till ett nytt land, säger Emma Sallander, projektledare i Eslövs kommun.

- Genom att tidigt hjälpa dem att hitta ett intresse och ett sammanhang där detta kan utvecklas, så minskar man risken för ett framtida utanförskap.

- Förhoppningsvis leder sportskolan till att ungdomarna hittar en föreningsaktivitet som de vill fortsätta med även efter att sportskolan är slut.

Upplägget med en sportskola provas under hösten 2014. För våren 2015 planeras en längre period för sportskolan.

- Man skulle kunna tänka sig att det i sportskolan också ingår föreläsningar om kost och allmän föreningskunskap till exempel, säger Kjell Olsson, fritidskonsulent i Eslövs kommun. Föreningarna har varit positiva och vill vara med för att göra en insats för integrationen, samtidigt som de förhoppningsvis får nya medlemmar.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler