Eslövs kommun logotyp

Ska utbilda vårdambassadörer

Välfärdssektorn i Sverige kommer att rekrytera tusentals nya medarbetare under de närmaste åren. Som ett steg i processen att fortsätta erbjuda bästa möjliga kvalitet i vården har Eslövs kommun inom ramen för Vård- och omsorgscollege satsat på att utbilda vårdambassadörer.
Vårdambassadörernas uppdrag är att hjälpa till att locka fler människor att välja ett jobb inom vården. Genom marknadsföringsinsatser på exempelvis skolor, mässor och på Arbetsförmedlingens rekryteringsträffar ska vårdambassadörerna locka de mest kompetenta medarbetarna att välja "Sveriges viktigaste jobb".

Höör och Hörby har också vårdambassadörer och i Eslövs kommun är det Camilla Hurtig, teamledare inom hemvården, samt Anette Hansson, teamledare inom daglig verksamhet, som engagerat sig i uppdraget. Vårdambassadörerna inom respektive kommun blev nominerade av kollegor som ansåg att de vara goda förebilder inom yrket.

Camilla beskriver hur hon vill förmedla vidare den positiva känsla som finns kring att arbeta inom Vård och Omsorg i Eslöv:

— Det är viktigt att folk förstår betydelsen av vårt arbete. Vikten av att finnas till för en människa och att kunna sprida glädje.

I uppdraget som vårdambassadör ingår också att i samarbete med personal och utvecklingsfunktionen på Vård och Omsorg utveckla nya idéer kring marknadsföring. Målet är att göra det lättare för framtida arbetskraft att bilda sig en uppfattning om varför just Eslöv är en så bra plats för vårdyrket. Som ett led i detta arbete ska vårdambassadörerna, denna vecka, besöka en högstadieklass. Anette berättar vad hon tror är viktigt i kommunikationen med eleverna:

— Mycket av det som syns kring vårdyrken i media har en negativ klang. Det är synd och ger en orättvis bild. Jag tror det är viktigt att vi verkligen lyckas förmedla alla de positiva delar som finns i vårt arbete!

Gå vidare till Vård- och omsorgscollege i Eslöv

 
Inforuta:
Sveriges Kommuner och Landstings fyraåriga projekt "Sveriges viktigaste jobb" går ut på att öka kunskapen om och peka på alla fördelar som finns med att arbeta inom kommun och landsting. Gå in på nedanstående länk och testa varför just du valt Sveriges viktigaste jobb!
https://www.sverigesviktigastejobb.se/test/

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler