Eslövs kommun logotyp

Projekt ska ge effektivare tillsyn

Ett nytt projekt i Eslöv ska ge effektivare tillsyn. Projektet består av branschinriktade livsmedelskontroller som ska säkerställa en god och säker livsmedelshantering på samtliga livsmedelsanläggningar i Eslövs kommun.
Det är miljöavdelningen i Eslövs kommun som har dragit igång projektet som består av branschinriktade livsmedelskontroller. Projektet syftar på att utföra offentlig kontroll enligt livsmedelslagen och säkerställa en god och säker livsmedelshantering i samtliga livsmedelsanläggningar i Eslövs kommun.

Dessutom ska projektet ge en samsyn mellan livsmedelsinspektörerna i kommunen. Att alla har samma syn inom den offentliga kontrollen kommer att bidra till en ökad kunskap både för livsmedelsinspektörerna och livsmedelsverksamheterna.

Totalt har Eslövs kommun 240 livsmedelsanläggningar. Livsmedelskontrollen kommer att utföras branschvis under året hos till exempel bagerier & konditorier, caféer, restauranger, storhushåll, livsmedelsbutiker, charkuteri, gatukök, mobila livsmedelsverksamheter, grossister och vattenverk.
 
Under vecka 3 och 4 har livsmedelsinspektörerna kontrollerat 13 bagerier och konditorier gällande livsmedelssäkerhet och uppföljning av livsmedelslagen. I denna veckan startar projekt för den offentliga kontrollen av caféer inom Eslövs kommun.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler